Hodnocení sezóny 2010

30.12.2010 11:11

V této sezoně se začala psát historie našeho klubu. A byla to velmi povedená první sezóna, které k dokonalosti scházel pouze dřívější start.

Psalo se datum 13. června 2010 a Vratimov pořádal první oficiální turnaj open !!! Byl to skvostný začátek, přijeli k nám hosté jak ze Vsetína tak samotný Prezident Českého kuličkového svazu Petr Šejba, který tento turnaj s přehledem vyhrál. Vsetínští jež měli oproti nám mnoholeté zkušenosti byli také oříškem, avšak bojovali jsme hrdě až do konce. Na druhý turnaj jsme si museli počkat do konce prázdnin, 28. srpna se konal druhý Vratimovský turnaj open na kterém padl rekord v účasti a to 26 hráčů v kategorii dospělých, který stále trvá. Byl to turnaj vycházejících hvězd a velkých překvapení. Do čtvrtfinále se probojovali 3 naši hráči: Jan Pyszko, Sára Špoková a David Pospíšil. První dva zmínění své čtvrtfinálové kola prohráli a to zanmenalo 6. místo pro Sáru Špokovou a 7. místo Janu Pyszkovi. Když při cestě do finále přešel David Pospíšil přes Vsetínského předsedu Karla Fábera i mladičkou hvězdu Marka Frňku, zbýval mu poslední, avšak nelehký úkol... Nastoupil do finále proti Vítu Skopalíkovi za stavu 0:3, které nejprve dorovnal a dovedl do vítězného konce 6:3 ve svůj prospěch, poznal tak poprvé chuť vítězství v kuličkovém turnaji. Na další turnaj jsme vyrazili do Prahy na Petřín. Byla to velká zkušenost pro všechny zúčastněné, nejlépe si vedl Jan Pyszko, který skončil na 20. místě ze 46 dospělých hráčů, David Pospíšil skončil 25. a Kristýna Čihánková 31. s Prahou jsme se rozloučili a slíbili, že se vrátíme silnější, zkušenější a nenecháme si nic líbit. O týden později nastal velký den pro všechny hráče z Vratimova, vypravili se na svůj první Supermasters konaný ve Vsetíně, nutno podotknout, že turnaje Masters jsou bodovány trojnásobně, přijeli jsme hlavně sbírat zkušenost,i avšak překvapení na sebe nenechalo dlouho čekat.

Mezi nejlepších 28 hráčů z celé republiky se dostali pouze David Pospíšil a Jan Pyszko, který skočil na 20 místě. David Pospíšil postoupil dále a nikdo neočekával, že tam jeho cesta neskončí. V dalších kolech porazil hráče jako je Lukáš Kofroň syna slavného Leoše Kofroně i Mistra světa pro rok 2010 Martina Mišoviče, osudovým se mu stala poslední kulička s Martou Volfelovou a když za stavu 1:1 poslala Marta svou poslední kuličku kolem Davidovy byl konec jeho spanilé jízdy tímto turnajem. David Pospíšil skončil 8. a udělal velkou radost celému klubu.

25.září se David Pospíšil a Jakub Vontroba opět vydali do Vsetína, kde obsadili skvělé čtvrté (David)a deváté(Jakub) místo.

Dva dny na to, a sice 27. září se konal turnaj ve Vratimově, hustě pršelo a byl to opět jeden z  turnajů ze zajímavějšího soudku.

David Pospíšil si zde vybral své slabší chvíle a skončil dvanáctý o něco lépe si vedl Jakub Vontroba na devátém místě, Kristýna Čihánková skončila pátá a druhé místo Jana Pyszka bylo důkazem jak skvělý a talentovaný to je hráč, to dokázal na dalším turnaji pořádaném našimi rivaly Vratimovskými Kouleči, tento turnaj se uskutečnil 2. listopadu ve Frýdku-Místku v prostorách tamního Sokolíku. Opět se zde sešly oba Vratimovské celky, nyní si své slabší chvíle vybrala Sára Špoková, které se nepodařilo postoupit ze skupiny a obsadila 15. místo, další kolo bylo osudové pro Davida Borůvku, který skončil jedenáctný. Mezi osm nejlepších tohoto turnaje postoupili Kristýna Čihánková s Jakubem Vontrobou, kteří odehráli společné utkání o páte místo, ve kterém se Jakub Vontroba musel smířit s šestým místem.

Jan Pyzsko, který navázal na skvělé výkony z předchozího turnaje postoupil do finále bez jediné prohry a čekal na soupeře z tria Barbora Vrátná, Miroslav Hlouš a David Pospíšil, poslední z tohoto tria v obou zápasech zvítězil a zajistil si tak další finálové klání... Bude se historie opakovat??? Zvrátí předseda KKB nepříznivé skóre finále podruhé ??? Zápas to byl skvělý a napínavý, misky vah se pohupovaly z jedné, na stranu druhou, když se za stavu 4:4 Janu Pyszkovi podařilo znovu ožít a utkání dovést do vítězného konce 6:4, stal se tak teprve druhým hráčem působícím ve Vratimově, který okusil pocit vítězství oficiálního turnaje.

Za čtrnáct dní jsme se zde vrátili znovu a to na poslední turnaj této sezóny, už to tak bývá, ne vždy se daří jako první kapituloval Jakub Vontroba a odjel tak z turnaje předčastně z posledním místem, o něco lépe si vedl David Borůvka na 12. místě. obhájce prvního místa Jan Pyszko skončil sedmý což bylo jedním z překvapení, čtvrtá se umístila Sára Špoková, která prohrála boj o třetí místo s Kristýnou Čihánkovou. Do posledního finále se bez větších potíží dostali Alena Kamarytová a David Pospíšil, který bez problémů dokázal zvítezit 3:0 a zakončil tak sezonu druhým vítězstvím.

Na tuto famózní sezónu chce tým KKB navázat a ukázat se v jěště lepším světle, a to nejen hrou, ale i pořádáním turnajů únorem počínaje.

Do nadcházejícího roku bych celému týmu popřál mnoho úspěchů jak v životě osobním tak v kuličkovém světě.

Předseda KKB

David Pospíšil

 

~DP~